Belediye Sitesi
  • Karayakup Belediyesi Yozgat karayakup.bel.tr
  • Haber Başlık : ERDOĞAN, HİZMETE DEVAM DEDİ - 1
  • Haber Konu : ERDOĞAN, HİZMETE DEVAM DEDİ - 1
  • Haber Tarih : 19.05.2021
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
ERDOĞAN, HİZMETE DEVAM DEDİ - 1
İlçemiz tek beldesi olan Karayakup Kasabası sevilen Belediye Başkanı A.Dursel Erdoğan ile bir söyleşi yaptık. Karayakakup Kasabası Belediye başkanı A.Dursel Erdoğan deneyimli gazeteci Mustafa Tek in sorularını yanıtladı.
Erdoğan gazetemize şu açıklamaları yaptı.
Karayakup Beldesine Belediye Başkanı Seçildiğim dönem boyunca beldemize yaptığımız hizmetlerimizi şöyle sıralayabilirim.
İlk seçildiğim dönem olan 1999 yılında seçilir seçilmez içimdeki hizmet aşkıyla beldemize Ekskavatör iş Makinesi alarak beldemizden geçen çayın içerindeki kum çıkartıp satışını gerçekleştirerek o yıllarda iller bankasından gelen paylarımızın 3-4 katından fazla gelir elde etmeye başladık. Elde ettiğimiz bu gelirlerle belediyemize ait kum eleme yıkama tesisini faaliyete geçirdik ve bölgemize yaklaşık 10 yıl tek Kum Ocağı olarak hizmetimiz sunduk. Kum Ocağından elde ettiğimiz gelirler ile belediyemize o zamanın parası ile 59.000 Euro ya Kazıcı Yükleyici ve yine aynı dönemde, o zamanın parası ile 286.000 Dolara Kawasaki 85×2-4 Yükleyici iş Makinesi alarak belediyemizin makine parkına yeni bir araç ekledik, Bu aldığımız yükleyici iş makinesi ile birlikte 84.000 Dolara Dynapak 2 Vibrasyon Darbeli Silindir aldık. Araç alımımızı bunlarla sınırlandırmadan bunlara ilave olarak 96.000 Euroya Teka 430 Man Tır alarak araç sayımızı arttırdık. Aldığımız bu araçlarla gece gündüz 2 vardiya işçi çalıştırabilmek, beldemizi geliştirmek, hizmet verebilmek için belediyemize 36 adet personel alımı gerçekleştirdik. Akabinde 1 yıl sonrada yine 6 kişi kadrolu olmak üzere 2. Etap işçi istihdamımızı gerçekleştirdik. Bu aldığımız personelden 20 tanesi yatay geçişle 2 tane personelimiz Karayakup İlkokulunda geri kalan personelde İlçemiz Sarıkaya okullarında çalıştırılmak üzere Sarıkaya Kaymakamlığımıza gönderilmiştir. 2 adet personelimiz ilçe emniyet müdürlüğüne gönderilmiştir. Daha sonra Sarıkaya Kaymakamlığı Veri İşlemde çalıştırılmak üzere 1 personelimiz, Nüfus Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 1 personel, Kayseri Büyükşehir Belediyesine 1 personelimiz Zabıta olarak eş durumundan gönderilmiştir. Kayseri Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğüne Belediyemize bağlı Yahya Saray Sulama Birliğinden 1 personelimiz daha yatay geçişle gönderilmiştir. Yine o yıllarda belediyemizden emekliliği gelen 8 personelimizin emeklilik işlemleri gerçekleştirilmiştir. Belediyemizde Fen İşleri Teknisyeni görevini yürüten çalışma arkadaşımız Bursa Valiliğine yatay geçişle gönderilmiştir. Yine İlçemizden Sorgun Şeker Fabrikasına 2 Kişi işe başlatılmıştır.
Devamı 2.haberimizde
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf
Hızlı Menü